احتمالاً نام بورلند دلفی را شنیدهاید: دلفی یک ابزار و محیط برنامهنویسی مبتنی بر زبان پاسکال است که توسط شرکت بورلند تولید و عرضه میشود.
کمی در مورد دلفی و وابستگانش ویکیگردی کردم. این نکتهها را در مطالب خوانده شده، جالب دیدم:
۱- معمار اصلی دلفی و سلف آن (توربو پاسکال) یک دانمارکی به نام آندرس هیلزبرگ است که در سال ۱۹۹۶ به مایکروسافت پیوست و در آنجا رهبر تیم طراحی زبان سی شارپ بود.
۲- بسیاری از برنامهنویسان دلفی به دلیل تأخیر طولانی بورلند در ارائهی ویرایشی از این ابزار برنامهنویسی که از فناوری دات نت پشتیبانی کند به محیط و زبان برنامهنویسی سی شارپ (مایکروسافت) هجرت کردند.
۳- در فوریهی سال ۲۰۰۶ بورلند اعلام کرد که به دنبال خریداری برای محیطهای برنامهنویسی و ابزارهای پایگاه دادههایش از جمله دلفی میگردد. در نوامبر همان سال این شرکت از واگذاری محصولات خود منصرف شد و به جای این کار گویا قصد دارد تولید و پشتیبانی این محصولات را در قالب شرکتی به نام CodeGear از خود جدا کند.
۴- ویرایش مبتنی بر لینوکس این محصول موسوم به کایلیکس که در سال ۲۰۰۱ عرضه گردید به لحاظ کیفیت پایین، قیمت بالا و نبود علاقمندی به آن (احتمالاً در میان برنامهنویسان)، پس از عرضهی ویرایش سوم رها گردید، به گونهای که آخرین ویرایشهای عرضه شدهی این محیط برنامهنویسی را امروزه به سختی میتوان بر روی توزیعهای روز لینوکس نصب کرد. به نظر میرسد این محصول با تکیه بر علاقه و راهبری فردی به نام دنی تروپ تولید شده باشد که در سال ۲۰۰۵ از بورلند جدا شد و در گام اول به گوگل و در گام بعدی در سال ۲۰۰۶ به مایکروسافت پیوست.
از میان محصولات مشابه دلفی من لازاروس را دریافت و نصب کردهام و کمی هم با محیط آن بازی کردهام. علیرغم اندازهی بیش از حد بزرگ فایلهای اجرایی تولیدی این محیط برنامهنویسی و اشکالات قابل لمس آن فکر میکنم یک برنامهنویس دلفی بتواند با استفاده از این ابزار هم خیلی از کارهایی را که با دلفی میشود انجام داد انجام دهد.
با سلام به دوست عزیزم از زحمات شما سپاس گزارم
سوالی داشتم آیا می شود در دلفی به زیان سی برنامه نوشت
نمیدونم، شاید بشه، من که اونقدا برنامه نویس نیستم. حالا چه کاریه، نمیشه توی محیط سی به زبان سی برنامه بنویسی؟