بیشتر به شروع یک فیلم علمی-تخیلی میماند. فیلم روز بعد از فردا را دیدهاید؟ ذوب شدن یخهای قطب جنوب و …؟ این هم یک چیزی شبیه به همان است: اولین نشانههای این پدیده عجیب در پاییز گذشته مشاهده شد و آخرین خبرها حاکی از آن است که پدیدهی ناپدید شدن ناگهانی زنبورهای گردهافشان که وقوع آن برای اولین بار در آمریکا گزارش شد و سپس در کشورهای غیرجزیرهای اروپا نیز نمود یافت دامان جزیرهی بریتانیا را نیز گرفته است.
از آلبرت انیشتین نقل میکنند که گفته اگر زنبورها منقرض شوند نسل بشر در ظرف چهار سال از بین میرود! این ادعا چندان بیپایه نیست. گردهافشانی زنبورها نقش مهمی در باروری گیاهان دارد و بدون وجود آنها ما بسیاری از منابع غذایی خود را از دست خواهیم داد. در طی پدیدهای موسوم به Colony Collapse Disorder که به صورت خلاصه CCD خوانده میشود زنبورهای یک کندو به صورت ناگهانی ناپدید میشوند و در کندو تنها ملکه، زنبورهای نوزاد و تعداد کمی زنبور کارگر نابالغ باقی میماند. زنبورهای ناپدید شده دیگر هرگز دیده نمیشوند اما حدس زده میشود که آنها دور از خانه و در عزلت میمیرند. زنبورداران ایالات مختلف آمریکا از پاییز گذشته تا کنون وقوع این پدیده را به صورت مکرر گزارش کردهاند، به طوری که تخمین زده میشود از آن زمان تا کنون زنبورداران ایالات غربی آمریکا ۶۰ درصد و زنبورداران ایالات شرقی ۷۰ درصد زنبورهای خود را به علت وقوع این پدیده از دست داده باشند. اما علت این اپیدمی چیست؟
حدسهای مختلفی در مورد علت این پدیده زده شده: انگلها، آفتکشها، پدیدهی گرم شدن کرهی زمین و محصولات کشاورزی تولید شده به شیوهی دستکاری ژنتیکی از جملهی متهمین به شمار میآیند که اتهام هیچکدام ثابت نشده. محققان آلمانی که سالها قبل ثابت کردهاند که رفتار زنبورها در نزدیکی کابلهای انتقال برق تغییر میکند، اخیراً در مطالعهی جدیدی در دانشگاه لندو مشاهده کردهاند که زنبورهای عسل وقتی گوشیهای موبایل در نزدیکی کندوهایشان قرار داده شود از بازگشت به آن امتناع میکنند. محققان این دانشگاه اعتقاد دارند که این میتواند عامل پدیدهی عجیب اخیر را مشخص کند: گوشیهای موبایل!
گفته میشود گوشیهای موبایل میتوانند باعث بروز امراضی همچون سرطان گردند، هرچند اثبات این ادعا نیازمند زمان بیشتری است و حتی در میان محققان مخالفانی نیز دارد. برخی آمارهای اخیر نشانگر ارتباطهایی معنیدار میان استفادهی طولانی مدت گوشیهای موبایل و آمار ابتلا به تومورهای مغزی و برخی ناهنجاریهای دیگر است. امری که میتواند باعث شود مجبور شویم در میزان استفاده از این ابزارهای دوست داشتنی تجدید نظر کنیم و برای حفظ سلامتی خودمان تمهیدات خاصی در قبال آنها اتخاذ کنیم.
آنچه خواندید گزیدهای بود از این مقالهی ایندیپندنت که طی دلیشسگردی پیدایش کردم. پیشنهاد میکنم اصل مقاله را هم -که حاوی نکات دیگریست- بخوانید.
طبق آخرين تحقيقات به عمل آمده بيشترين مشكلات ناشي از گوشيهاي سوني اريكسون مخصوصا مدل كا ۷۵۰ آي آن است. همچنين نشان داده شده است كه نوكيا كمترين اختلالات را در مسير زنبورها ايجاد مي كند.
در اعتراض به عملکرد ضعیف مخابرات سیار و نرخ بالاي مکالمات تلفن همراه روز ۲۷ ارديبهشت ۸۶ (روز جهاني ارتباطات و مخابرات) همه موبايلها را خاموش ميکنيم!
DELAM BARAYE IN DONYAYE ZIBA VA HAMEYE MAKHLOOGHATESH BEJOZ ENSAN MISOOZ
MESLE MARGE 79 DOLPHIN DAR SAVAHELE JONOOBE IRAN DAR ROOZHAYE AKHIR