دربارهٔ من:
مشترک شوید:
ایمیل خود را در جعبهٔ زیر وارد کنید و دکمهٔ اشتراک را بزنید.
جستجو:
جدول داریم از هر جنس و رنگ ;)
24/08/17دو سال پیش همین موقعها بود که ایدهای را برای ساخت یک بازی اندرویدی جدولی بر اساس اشعار در دسترس از طریق گنجور عملی کردم.
پیشنیاز برنامهٔ اندرویدی این بود که بتوانم جدولها را به حالت متقاطع تولید کنم. باید جوابهای افقی و عمودی همدیگر را کامل میکردند. مطمئن نبودم که از پس تولید این جدولها به شکل خودکار بربیایم. برنامه را این طور نوشتم که با دریافت طرح هندسی جدول شروع به پر کردن تصادفی خانههای آن با جاخالیهای تصادفی از شعرها میکرد و سعی میکرد با جاخالیهای متناسب افقی و عمودی آن را کامل کند و هر کجا با توجه به دادههای موجود کار را غیرممکن میدید برمیگشت و کلمات را عوض میکرد.
همچنان که احتمالاً حدس میزنید نیاز به یک الگوریتم پیچیده داشت که از منی که همهٔ کارها رو پشت صفحهکلید و حسی انجام میدهم و علاقهای به از پیش محاسبه و فکر کردن ندارم بعید بود بربیاید.
البته شبیه این کارها را پیشتر زیاد انجام دادهام و همان حسی که پشت صفحهکلید دارم کمک کرده به نتیجه برسانمشان. نتایجی که ایدهآل و باعث افتخار نیستند ولی کار میکنند!
این هم همان شد. برنامهٔ تولید جدول را نوشتم که عملاً شبیه برنامههای بروتفورس (brute force) شکستن پسورد بود! طول میکشید اما کار میکرد. چند طرح هندسی که با بررسی آنها به این نتیجه رسیدم که به خروجی میرسد آماده کردم و لپتاپ قدیمیم را که حالا سالهاست به تلویزیون وصل است و با آن داخل یوتیوب میچرخم گذاشتم تا در ساعات عدم استفادهاش مشغول به تولید جدول باشد (طرحهای ایدهآل مجلهای جدولهای متقاطع که کل جدول با هم ارتباط دارند با این برنامه به نتیجه نمیرسیدند و از خیر آنها گذشتم).
بعد سراغ برنامهٔ اصلی یعنی همان بازی اندرویدی جدول شعر رفتم که آن هم برای خودش چالشهای زیادی داشت. نیاز به یک صفحهکلید اختصاصی داشتم و باید حل جدول را با استفاده از آن برای کاربر آسان میکردم.
علیرغم آن که آن کار را هم با ضرب و زور به نتیجه رساندم این روزها که نگاهش میکنم برای خودم باورکردنی نیست که من چنین کاری را آن هم بدون کمک گرفتن از کمپوننت و ابزار از پیشآماده انجام داده باشم.
اضافه کردن تبلیغش پایین نوشتههای اینجا از جمله معدود تغییراتی بود که طی این سالهای اخیر اینجا به خودش دیده (الان حذفش کردهام):
حدود یک هفته بعد از انتشار نسخهٔ اولیهٔ جدول شعر، جدول قرآن را منتشر کردهام. پس آن هم نباید کار زیادی برده باشد. اصل کار برای تولید جدولها و برنامهٔ اندرویدی پیشتر انجام شده بوده و من تنها نیاز به منبعی برای متن قرآن و تغییراتی در صفحهکلید و امکانات جانبی داشتهام. خبرگزاری ایکنا در مطلبی (احتمالاً بعد از ارسال ایمیلی از طرف خود من) این برنامه را معرفی کرده است.
جدول انگلیسی حدود ده روز بعد از جدول قرآن منتشر شده. آن هم مبتنی بر منبعی از جملات انگلیسی است و تغییراتی که نیاز داشته در حد چپچین کردن جدول و صفحهکلید و چیزهایی مثل آن بوده و البته یک دیکشنری انگلیسی به فارسی نیز برای تولید راهنماییهای آن استفاده شده.
راهاندازی اولیهٔ هر سه برنامه نیاز به کپی متون و اطلاعات از منابع برنامه به سیستم فایل دستگاه داشت و به همین جهت مجبور بودم پیش از بالا آمدن برنامه صفحهٔ آغازین یا اسپلش اسکرین نشان بدهم. جایی که میتوانستم به سه شیوهٔ مختلف کاربران را دعوت به صبر و شکیبایی کنم 😉
این بود داستان نسبتاً حماسی 😉 ساخت سه برنامهٔ جدول متقاطع، دو سال پیش.
یک نظر
خسروبیگی:
تاریخ: 24/08/19 ساعت: 7:32عالیه
خدا قوت
انشااله روز به روز موفق تر باشید
خروجی آر.اس.اس نظرات این نوشته:»
ارسال نظر برای این نوشته امکانپذیر نیست.