دیشب تلویزیون در یک بخش خبری (اگر اشتباه نکنم) مصاحبهی کوتاهی را پخش کرد که در آن مدیرعامل شرکت گسترش انفورماتیک (باز هم اگر اشتباه نکنم) دربارهی محصول اخیر این شرکت یعنی همان کامپیوتر به اصطلاح ملی (با نام علمی 😉 کلونایزر) توضیحاتی را ارائه میداد.
پیشتر بگویم که این محصولات یا طرحهایی که پسوند ملی ته آنها چسبانده میشود در نظر من نمایانگر حاکمیت یک تفکر مسخره و قدیمی است که تلاش دارد در محدودهی مرزهای جغرافیایی ایران یک نسخهی مینیاتوری کاملاً مستقل از جهان را بسازد که بتواند به راحتی در موقعیت بحرانی بدون مشکل با همهی دنیا قطع رابطه کند. تفکری که سابق بر این تلاش داشت در همه چیز «خودکفا» شود و امروز دوست دارد یک نسخهی «ملی» از هر چیزی را داشته باشد هر چند در تولید و یا پیادهسازی آن «چیز ملی» کاملاً خودکفا نباشد. این تفکر، هزینه کردن به گونهای سرسامآور را راهکار نهایی دستیابی به اهداف خود میداند و بدون توجه به میانافزار لازم برای دستیابی به توسعه و پیشرفت که همانا پرورش و حمایت از نیروی انسانی تواناست فقط به بزرگتر شدن غولهای پرنفوذ مافیای جذب بودجههای دولتی کمک میکند. غولهایی که به پشتوانهی سرمایه و رابطه، مجری پروژههای ملی میشوند و بدنهی علمی آنها را معمولاً مدرک گرفتههایی تشکیل میدهند که دست توانمند ایرانیشان خارج از چارچوبهای سازمانهایی که از آنها حقوق میگرفتهاند تجربهی قابل ارائهای ندارد و تجارب قابل ارائهی آنها در سازمانهای مذکور نیز چیزی در حد تعارفات معمول سازمانهای دولتی با مدیران عالیرتبهیشان است.
مصاحبهشونده در بخشی از صحبتهایش اشاره میکرد که آنها قصد نداشتهاند چرخ را از نو اختراع کنند و به همین دلیل کامپیوتر ملی سیستم عاملش ویندوز است! این گفته از نظر من یعنی این که آقایان اگر اراده میکردند مشکلی با اختراع مجدد چرخی از آن نوع نداشتند و صـِـرف ملاحظهی تنگی وقت دست به آن اقدام حماسی نزدهاند (چه بسا این جمله توجیهی باشد بر به انجام نرساندن تعهداتی که بدون مطالعه زیر بار آن رفتهاند و به مرور زمان دریافتهاند که دست توانمند ایرانی از عهدهی انجام آن برنمیآید). در ادامهی تبیین تصمیم غرورآمیز احتراز از اختراع مجدد چرخ اشاره شد که «… اما یک پوسته یا Shell برای این سیستم عامل ساخته شده که همهی ابزارها را در اختیار کاربران میگذارد» و همزمان تصویر صفحهی اول این پوستهی مسحورکننده را به نمایش گذاشتند که اگر اشاره نمیشد که این بخشی از پروژهی کامپیوتر ملی است من تصور میکردم تصاویر مذکور بخشی از پروژهی ملی شبیهسازی کاغذبازی اداری است: تصویر یک اتاق کار که مثلاً کاربر برای اسکن باید روی -نمیدانم مثلاً- عکس یک دسته کاغذ کلیک میکرد و مانند آن. به هر حال آن تصویر و آن نرمافزار، نمایانگر میزان توانایی مجریان طرحهای مذکور است که کار شاخص و قابل عرضهشان برای دوربینهای تلویزیونی در پروژههایی شبیه به این، حداکثر چیزی در حد همان صفحهی مسخرهی کارتونی است و سرانجام ِ دستاوردهای آنها -پس از طی شدن عمر خبریشان- خاک خوردن در انبارهای خریداران بخشنامهای دولتیشان خواهد بود.
راست می گی والا .همه مدیران گسترش انفورماتیک بخصوص مدیر عاملش یک لات بی سرو پاست که فقط توی خارج از کشور می چرخه و پول بیت المال خرج می کنه.تازه تعدیل نیرو هم میکنه و می گه دولت دستور دادهکه نیروها رو اخراج کنیم.و غیره………….
خیلی افراتی هستی
hj ديكته چند مي شدي دبستان كه بودي؟
چه جوري روت مي شه نظر بدي؟
اصلا هم افراطي نيست! ۳۰ ميليارد تومان بودجه صرف كردن تا يه چيز مرخرف بسازن كه سر ملت و دولت شيره بمالن!
برو بگرد ببين ابن مخترع كلاش مهدي كاشاني و نوچه اش مهام سامان پژوه چه سابقه ديگه اي جز اين مزخرفايزر دارن!!!