۱) دلفی را از بورلند خریدند
بالاخره شرکتی پیدا شد که دلفی و مجموعهی محصولات برنامهنویسی شرکت بورلند را -که پیشتر در قالب بخشی به نام کدگیر از آن جدا شده بود- از این شرکت بخرد. مالک جدید دلفی و برادرخواندههایش، شرکت امبرکدرو (Embarcadero) است (اعلام رسمی این خبر در سایت این شرکت). مبلغ فروش ۲۳ میلیون دلار اعلام شده که به نظر من باورنکردنی و بسیار پایینتر از حداقلهایی است که میشد برای قیمت مالکیت این محصولات در نظر گرفت (البته فقط محصولات نیست، در متن خبر رسمی امبرکدرو آمده که این شرکت زیرمجموعهی کدگیر را از بورلند خریداری کرده، این مبلغ را مقایسه کنید با یک میلیارد دلاری که اخیراً شرکت سان برای خرید شرکت مایاسکیو (ارائهدهندهی محصولات کدباز پایگاه داده) پرداخت کرد). منبع اولیهی خبر من اینجاست.
۲) کاراگاه پروندههای خرابی ویندوز
اگر تا به حال پیش آمده باشد که بخواهید از نحوهی عملکرد داخلی برنامههای ویندوزی سر در بیاورید (خدای نکرده نیت سوئی نسبت به یک نرمافزار محافظت شده با قفل 😉 داشته باشید یا …) به احتمال زیاد از برنامههایی همانند Process Explorer، Process Monitor و مانند آنها استفاده کردهاید. خالق این برنامههای سودمند شخصی است به نام مارک راسینویچ که پیشتر در قالب شرکتی به نام وینترنالز یک دوجین از برنامههای عیبیابی و نظارت بر عملکرد برنامههای ویندوزی را تهیه کرد و پس از آن که مایکروسافت شرکتش را خریداری کرد کارمند مایکروسافت شد.
یافتهی او دربارهی نحوهی عملکرد فناوری محافظتی به کار گرفته شده در سیدیهای صوتی عرضه شده توسط شرکت سونی بی.ام.جی در سال ۲۰۰۵، باعث طرح دعواهای حقوقی بر علیه این شرکت به جرم تجاوز به حریم خصوصی خریداران شد. راسینویچ فهمید که فناوری مزبور متکی به نصب روتکیت بر روی سیستم عامل کاربران است. روتکیت برنامه یا مجموعهای از برنامههاست که کنترل یک سیستم عامل را بدون اخذ مجوز از کاربر به دست میگیرد، بسیاری از برنامههای مخرب (خاصه تروجانها) با استفاده از سازوکار نصب روتکیت توانایی انتقال اطلاعات ذخیره شده بر روی کامپیوترها را بدون اطلاع کاربر به دست میآورند. اعلام این یافته توسط راسینویچ و پیامدهای بعدی آن باعث شد شرکت سونی بی.ام.جی مجبور شود فناوری محافظتی مزبور را کنار بگذارد.
آقای راسینویچ وبلاگی دارد که در آن با زبانی کاراگاه گونه و شیرین موارد خرابی ویندوز و برنامههای مبتنی بر آن و روش یافتن عامل این گونه مشکلات را شرح میدهد. برای او هر خرابی نرمافزاری یک پرونده است که در آن جرمی اتفاق افتاده (خراب شدن ویندوز). این وسط، یکی از برنامهها یا کتابخانههای پویای نصب شده بر روی ویندوز مجرم است. راسینویچ با دنبال کردن سرنخهای به جا مانده مظنونها را یکی یکی تبرئه میکند یا در فهرست مطنونین نگه میدارد تا به مجرم اصلی برسد.
وبلاگ فنی راسینویچ را اینجا بخوانید. پروندهی خرابیهای گاه به گاه مدیا پلیر و اینترنت اکسپلورر، پروندهی کپی ناموفق فایل و پروندهی نرمافزار امنیتی ناامن نمونههایی از نوشتههای راسینویچ هستند که با مطالعهی آنها میتوانیم چیزهایی مثل روش بررسی فایلهای گزارش خطای ویندوز، روشهای گام به گام عیبیابی برنامهها و رفع آنها و … را بیاموزیم.
۳) بازیی که تقلب در آن شیرین است
این روزها مشکلاتی دارم (از این دست: +، +) که حلشان مستلزم پذیرش مشکلات دیگری است و از آنجا که من آدمی هستم که خیلی راحت با مشکلاتم کنار میآیم، به نحوی که سعی میکنم اصلاً به راه حل آنها فکر نکنم 😉 ، این روزها توجهم به تفریحات کامپیوتری بیشتر شده، هر چند نرخ فیلم دیدنم پایین آمده، اما میزان وقتی که برای بازی کردن صرف میکنم دو چندان شده. فعلاً در بازیهای دووم ۳ و کماندوز : مقصد برلین به بنبست خوردهام، اما با یک دور تکرار شاهزادهی ایرانی ۱ (شنهای زمان) پیش میروم و مهمتر از آن بازی وارکرفت ۳ بیشتر وقتم را پر میکند. در مورد این آخری، چیزی که برایم جالب است این است که این بازی مثال نقض قاعدهای است که پیشتر به آن معتقد بودم. قبلاً فکر میکردم که استفاده از کدهای تقلب کمک میکند به این که راحت بشود اعتیاد به بازیها را کنار گذاشت. اما در مورد این یکی به نظر میرسد که این راه حل جواب نمیدهد و کدهای تقلب این بازی اثر معکوس دارند و بازی را بعضی وقتها شیرینتر میکنند. وارکرفت یک بازی استراتژیکی (شهرسازی، جنگ تمدنها، داستانهای از پیش آماده) به حساب میآید که داستان و شخصیتهایی در مایههای کتاب تالکین و فیلم ارباب حلقهها دارد، البته فکر میکنم با تفاوتهایی از قبیل این که در این بازی ارکها همیشه آن موجودات خبیث و شیطانی ارباب حلقهها نیستند و مانند آن.
سلام.وبلاگ خیلی خوبی داری.اگه وقت کردی به وبلاگ من یه سر بزن ومنو لینک کن.نظرهم بده.متشکرم.
افتزاهبود